Hyi mua, viimesin päivitys varmaan kaks kuukautta sitten! Ollaan me toki Rommin kanssa yhä hengissä, treenaaminen on tosin jäänyt vähän vähemmälle, koska koira on ollut mökillä koko kesän kun taas ohjaaja on viihtynyt paremmin kaupungissa :) .

Nyt vklp vietettiin Mariian ja sisko Murun kanssa Inkoossa kasvattajan luona. Rommi järkyttyi jälleen kerran Maaritin aussielauman riehakkaasta elämäntyylistä, mutta nopeasti sai juonen päästä kiinni ja osallistui täysin rinnoin riekuntaan. Mariian kanssa rämmittiin koirat mukanamme metässä ja pelloilla useita tunteja, ja kuvasatoa tulee tänne ihailtavaksi heti, kun vain Mariia mulle sitä lähettää.

Treenaamaan ei varsinaisesti päästy, koska läheinen kenttä oli varattu rotikkaleiriläisille. Su kävin yksin lyhyesti harkkaamassa Romppaa pihalla, neiti oli sen verran vaisun oloinen että otettiin vain kontaktiharjoitusta ja paikkamakuuta. Sen verran tosiaan koiran huomio harhaili ympäristössä, että ihan perusjuttuja palauteltiin mieleen (koira sivulla, palkka aina sen katsoessa mua). Paikkamakuita otettiin kaksi, eka alo-tyyliin ja toka näkösuojalla. Ekan aikana R otti taas paljon häiriötä ympäristöstä, joten kävin palkkaamassa aina, kun koira kiinnitti huomionsa muhun. Toka meni jo paremmin, mutta kävin silti 10-30sek välein palkkaamassa.

Inkoossa tuli lueskeltua Maaritin Canis-lehtiä, ja erään artikkelin innoittamana aloitetaan tänään jäljen opettelua keppien ilmaisulla. Aikaisemmat makkarajäljet tosiaan siis hylätään ja siirrytään takaperin ketjuttamiseen tässäkin. Tokorintamalla edetään sitten huomenna, tarkoituksena palautella mieleen ruutua, tunnaria ja jääviä. Niin ja se vika ALO-ykkönen olisi tarkoitus hakea lähiaikoina, ainakin tuo 30.8. HSKP:n tokokoe houkuttelisi.

Inka