Vietettiin viime(kin) viikko mökillä, tällä kertaa Juulia oli mukana, tosin ilman koiria. Naskalihampaat kasvavat hurjaa tahtia, viralliset nimet on yhtä lukuunottamatta päätetty ja kohtahan ne jo muuttavat uusiin koteihinsa. Pirun äänekkäitä lapsia muuten, vastalauseet ei kyllä varmasti ole jäänyt keneltäkään kuulematta sen jälkeen kun ne olivat 1,5 viikkoa vanhoja. Ronja on tietysti alusta asti ollut äärimmäisen kiinnostunut pennuista, mutta fiksuna ymmärtää kadota näkyvistä kun pennut ulkoilevat.. Jotenka erimielisyyksiltä on vältytty tyttöjen kohdalla, onneksi.

1247571737_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ronja pääsi treenaamaan peräti kahta asiaa takaperinketjuttamalla, ruutua ja jälkeä. Lueskeltiin erinäisiä tapoja opettaa ruutua ja lopulta päädyin tähän. Toisena vaihtoehtona mietin kosketusalustaa, mutta en aikaisemmin ole sillä onnistunut pääsemään kovin pitkälle (haistelua, lätkän etsimistä) joten otettiin uudet avut käyttöön. Toistaiseksi, parin lyhyen treenikokeilun jälkeen ollaan päästy siihen, että Ronja alkaa jo ottaa ohjaamisesta etumatkaa ruutuun. Matka on pidetty edelleen ihan lyhyenä, ja kyllä jonkin aikaa pidetäänkin, etten taas onnistuisi kiirehtimään liian nopeasti, niin että lopputulos on pelkkä katastrofi.

Jälkeä päädyttiin kokeilemaan piiiiitkästä aikaa ja ihan eri tavalla kuin joskus vuonna luola ja nuotio. Takaperin tätäkin siis, ensin kepit ja sitten keppien avulla itse jäljestys. Ei siihen tarvittu kuin pari naksausta ja palkka, kun Ronja jo tajusi jutun idean. Nyt ollaan siinä vaiheessa, että keppi on lattialla ja kosketuksen jälkeen vinkistä maahan.

 Ronjalla on nyt totaalista lomailua viikon edestä, saa nähdä millä mielellä ruudun ja jäljen alkeita jatketaan. Seuraavaksi pitäisi keksiä miten saisi käännöksiä paranneltua seuraamisessa, jotka olivat mielenkiintoista katsottavaa viime viikolla.

Oona